Aktuelt

Ny lov om pengespill på høring

Kulturdepartementet har sendt forslag til ny lov om pengespill på høring.
Les heile saka

Endringer i stiftelsesloven på høring

Regjeringen foreslår å endre stiftelsesloven og åpne for å oppheve kommunale boligstiftelser. Lovforslaget er sendt på høring.
Les heile saka

Momskompensasjon til idrettsanlegg – tildeling 2020

Det blir gitt full kompensasjon til idrettsanlegg i 2020. Se oversikt over hvem som har søkt og hva de har fått i kompensasjon.
Les heile saka

Facebook fjernet 36 av sidene til ulovlige spillselskaper

Pengespillselskapene drev ulovlig markedsføring på Facebook. Nå er sidene fjernet.
Les heile saka

Ulovlig pyramidespill skal stoppes av EU-samarbeid

Stortinget vedtok 24. april 2020 flere endringer i lotteriloven. Lovendringen gir Lotteritilsynet mer effektive verktøy til å undersøke og stoppe ulovlige pyramidespill. Lovendringen vil tre i kraft fra 1. juli 2020.
Les heile saka

Lotteritilsynet kartlegger hvordan bankene håndterer betalingsformidlingsforbudet

Lotteritilsynet skal gjennom en spørreundersøkelse skaffe seg informasjon om hvordan bankene stopper pengepremier og innskudd fra ulovlige utenlandske spillselskap, og hva slags tilnærming bankene og finansinstitusjonene har til spilleproblem.
Les heile saka

Norske stiftelser delte ut 5,8 milliarder i 2019

Solid økning i utdelinger, viser ny undersøkelse fra Stiftelsestilsynet. Stiftelsene hadde også 4 millioner dugnadstimer og 100 000 frivillige.
Les heile saka

Webinar: Stiftelsestilsynet legger frem ferske tall om norske stiftelser

Tirsdag 16.juni legger Stiftelsestilsynet frem nye tall om hvor mye penger stiftelser deler ut, samt hvor mange dugnadstimer og frivillige de har. - Noe av dette har vi ikke undersøkt før, og det er spennende tall, sier avdelingsdirektør Siw Heggedal Longvastøl.
Les heile saka

Nær 272 millioner delt ut i krisepakken for korona-avlyste arrangementer

Til sammen 1787 lag og organisasjoner har fått utbetalt nærmere 272 millioner kroner. Siste utbetaling i krisepakken for arrangører i frivilligheten som måtte avlyse arrangementer i mars og april kommer i dag.
Les heile saka