Hver gang du ser reklame fra et utenlandsk spillselskap, så bryter de norske regler. Dette er fordi de utenlandske spillselskapene ikke har lov til å tilby og reklamere for sine pengespill på nett uten tillatelse fra Lotteritilsynet.

Hvorfor er det slik?

Spillmonopolet som gir Norsk Tipping og Norsk Rikstoto enerett til å tilby pengespill på nett er først og fremst fastsatt for å beskytte folk mot spilleavhengighet. Folk skal ikke spille bort mer penger enn de har råd til å tape. I tillegg går overskuddet tilbake til norsk frivillighet, idrett, hestesport og kultur – og ikke til private eiere. Noen er uenige i dette systemet, mens andre synes det er positivt. Men sånn er norsk lov. Tør du stole på et spillselskap som ikke følger norsk lov?

bloggere og kjendsambassadører

Bryter spillereglene hver dag

Utenlandske spillselskap bryter de norske spillereglene hver eneste dag:

  • De tilbyr og markedsfører pengespill i Norge uten å ha tillatelse.
  • De har nettsider på norsk og gir seg ut for å være lovlige, norske selskap.
  • I snitt sender de 62 reklamefilmer i døgnet på TV rettet mot nordmenn.
  • De allierer seg med norske kjendiser som ambassadører.

Men det er jo lov å spille på utenlandske nettsider?

Det stemmer at du ikke gjør noe ulovlig når du spiller på utenlandske nettsider. Vi vil ikke ta fra deg spillegleden, men gjøre deg oppmerksom på at norske spill er tryggere. For selv om du har lov til å spille, tar du en risiko.

Enarmet banditt

Når du spiller hos et utenlandsk spillselskap, kan du risikere

  • å tape veldig mye penger på kort tid – for de har ingen absolutte tapsgrenser
  • å bli svartelista dersom du vinner for mye – for de vil jo ikke tape penger
  • å få problemer med utbetaling av gevinst – for de opererer ikke lovlig i Norge
  • å bli lokket til å spille mer ved hjelp av bonuser og VIP-ordninger selv om du prøver å slutte å spille – for de er mest opptatt av å tjene penger
  • å måtte betale skatt på gevinsten – for slik er reglene

Hvem passer på deg?

Vi har ikke myndighet til å hjelpe deg hvis du får problemer med utenlandske spillselskap. Disse har lisens i andre land, med lavere krav til ansvarlige spill enn i Norge. Du velger selv om du vil spille hos disse spillselskapene, men du må vite at du gjør det med en risiko.

I Norge passer vi på at Norsk Tipping og Norsk Rikstoto følger norske spilleregler. De er de eneste som har lov å tilby og markedsføre pengespill på nett til nordmenn. Vi passer på at nettspillene og spillereklamen deres ikke blir for aggressiv, slik at de kan føre til spilleproblemer. Vi passer på at det ikke er mulig å tape mer enn 10 000 kroner i måneden på de mest vanedannende nettspillene. Vi passer på at de ikke bruker bonuser, autoplay og VIP-ordninger.