Lotteritilsynet har sendt to nye vedtak til norske banker om å stanse betalingstransaksjoner til og fra utenlandske pengespillselskap fra bestemte kontonummer. Kontonumrene tilhører betalingsformidlerne Magyar s.r.o (Trustly AB) og Entercash ltd.

Vi har nå sendt vedtak til norske banker om å avvise betalingstransaksjoner på disse kontoene. Vedtakene er satt i verk.

Les vedtaket for Magyar s.r.o (Trustly AB)

Les vedtaket for Entercash ltd

Bakgrunn

Bakgrunn for vedtakene er at norske banker og finansinstitusjoner ikke har lov til å formidle innskudd og gevinst til pengespill til og fra utenlandske pengespillaktører. De fleste utenlandske spillselskap omgår forbudet ved å bruke betalingsløsninger der transaksjoner går via en betalingsformidler. Lotteritilsynet har gjennomført tilsyn og funnet kontonummer som tilhører utenlandske selskap som gjennomfører betalingsformidling på vegne av utenlandske spillselskap. Forbudet gjelder for innskudd, som ofte skjer via bankkort. Forbudet gjelder også ved utbetaling av gevinst, som ofte skjer til spilleren sin bankkonto.

Konsekvenser for de som spiller

Vedtakene kan føre til at de som har spilt på utenlandske nettspill i en periode opplever problem med å få utbetalt gevinstene sine. Arbeidet er et resultat av Lotteritilsynet sin oppgave med å verne de med spilleproblem og sørge for at færrest mulig får problemer med pengespill. Vi kommer til å jobbe videre med å finne tiltak og system som kan effektivisere forbudet, og vil fortsatt ha dialog med banker og andre finansaktører.

Les mer om betalingsformidlingsforbudet i fagbloggen vår.