Det er fordi norske banker ikke har lov til å overføre penger til og fra pengespillselskapene som opererer ulovlig i Norge. Dersom du opplever å ikke få gevinsten din kan vi ikke hjelpe deg. Vi jobber for å stoppe disse selskapene for å beskytte deg.

Det er bare Norsk Tipping som har lov til å tilby nordmenn kasinospill og oddsspill på nettet. Norsk Tipping har ansvarlighetstiltak i spillene sine, som for eksempel obligatoriske grenser for hvor mye du kan tape.

Hva er ansvarlighetstiltak?

Myndighetene har bestemt at norske spill må ha strenge krav til ansvarlighetsverktøy for å redusere faren for å få spilleproblemer. Du må;

  • Sette grenser for hvor mye du kan tape.
  • Sette tidsgrenser for hvor lenge du kan spille.
  • Ta en pause når du har spilt en time.
  • Spilleren kan ekskludere seg fra spill i perioder, eller permanent.
  • Det er obligatoriske maksimale tapsgrenser.

Norsk Tipping har absolutte tapsgrenser. På de hurtige nettspillene er grensen sett til 5000 kroner i måneden. De har også en maksimal tapsgrense på 20 000 kroner i måneden for alle spill.

Det er mye penger å tape, men det er også et sikkerhetsnett for spillere som mister kontrollen. Du kan ikke spille bort hus og hjem.

De utenlandske ulovlige spillselskapene som tilbyr de samme spillene som Norsk Tipping, har ikke de samme obligatoriske kravene til ansvarlighet. Det gjør at du kan tape store summer på kort tid.

Likevel tilbyr og markedsfører en rekke andre pengespilleselskaper spillene sine i Norge, uten at de har tillatelse fra norske myndigheter. Disse spillene har heller ikke de samme ansvarlighetsverktøyene som beskytter deg.

Ett av tiltakene for å stoppe disse selskapene er betalingsformidlingsforbudet. Det vil si at norske banker og andre som har betalingstjenester skal stoppe pengeoverføringer til og fra spillselskapene. Dette gjelder både innsatsen spillere setter inn og gevinster til spillernes bankkontoer. Vår jobb er å ha tilsyn med dette forbudet.

Vi kan ikke hjelpe deg å få gevinsten

Mange frustrerte spillere tar kontakt med oss fordi de har problemer med å få utbetalt gevinster etter å ha spilt hos et spillselskap uten tillatelse i Norge. Dersom du opplever dette, kan vi ikke hjelpe deg. Dersom bankene stopper utbetalingen din eller innskuddet ditt betyr det at de følger norsk lov. Vårt råd er at du ikke spiller hos disse selskapene.

Det er mange som ikke er klar over at selskapene opererer ulovlig i Norge. De fremstår som norske, og sender for eksempel mye ulovlig TV-reklame.

Det er de ulovlige spillselskapene som må svare for problemene du opplever. De omgår bevisst norsk lov, og tilbyr deg spill selv om de vet at de ikke har lov. De vet også at norske banker stopper både utbetalinger og innskudd, men de informerer ofte ikke kundene sine om dette.

Spillselskapene forsøker å lure bankene

For å klare å overføre eller ta imot penger forsøker selskapene å lure norske banker.  

Spillselskapene gjemmer seg bak andre tjenester, som for eksempel datingtjenester og dataprogrammeringstjenester. Det gjør de for at bankene ikke skal se at pengene går til og fra ulovlige spillselskaper.  

I tillegg har bruken av slike tredjepartsselskap ført til at spillere kan bruke kredittkort til spill hos utenlandske selskaper. Kredittkort har en innebygd sperre mot transaksjoner til selskap som bruker varekoden pengespill. Men når transaksjoner av penger går via andre selskap med andre slike varekoder, blir transaksjonen godkjent. Ikke bare lurer de bankene, men det fører også til at norske spillere kan få høy kredittkortgjeld på pengespill.  

Tips oss gjerne dersom du kjenner til ulovlige overføringer til og fra pengespillselskaper.