Idrettsforbundet og Håndballforbundet tar initiativ til å informere om regelverket, og ber Lotteritilsynet bistå. – Det er veldig positivt om dette kan bidra til at det blir enklere for idretten å unngå ulovlig markedsføring rettet mot nordmenn, sier direktør Gunn Merete Paulsen.

I januar er det EM i håndball, og noen av kampene skal arrangeres i Norge. Norges idrettsforbund (NIF) og Norges Håndballforbund (NHF) har tatt initiativ til å synliggjøre forbudet mot marknadsføring av pengespill overfor det europeiske håndballforbundet, for å unngå brudd på det norske regelverket.

– De har bedt oss hjelpe til med å informere om regelverket. Vi synes dette er et godt initiativ, og det viser at de tar regelverket på alvor.

Det er bare Norsk Tipping og Norsk Rikstoto, samt enkelte av de store landsdekkende lotteriene, som kan tilby regulerte pengespill eller lotteri på nett i Norge, og som har lov til å marknadsføre dette.

– Forbudet mot markedsføring av pengespill gjelder reklame rettet mot nordmenn, og gjelder i arrangement i Norge. Det omfatter for eksempel logoer på drakter eller i idrettsarenaen.

Lotteritilsynet har sendt NIF og NHF en uttalelse de kan bruke i arbeidet med å informere andre aktører i idretten.

– Vi oppfordrer internasjonale føderasjoner og de ulike nasjonene som er med i EM om å respektere den norske reguleringen.

Les uttalelsen her.