Fagblogg
for Lotteri- og stiftelsestilsynet

Har styret i den «kommunale» boligstiftelsen nødvendig kompetanse?

Mange styremedlemmer må ta stilling til hvordan de skal realisere stiftelsens formål om rabattert husleie til formålsgruppen, samtidig som de opplever at de ikke har tilstrekkelig kapital til nødvendig vedlikehold av boligmassen. Hvilke veivalg skal styret da ta?
Les heile saka

Boligstiftelser illustrasjon

Om bloggen

På fagbloggen delar eigne tilsette tankar og synspunkt på ansvarsområdet vårt på ein litt mindre byråkratisk måte enn elles. Vi kan mykje om det vi driv med og fagkunnskapen vår kan kome til nytte i samfunnsdebatten.

Abonner på bloggen vår

Oppgi epostadressa di for å abonnere på bloggen og motta varsler om nye innlegg på epost

Sykkelsport – stiftelser eksisterer til de blir slettet.

I disse dager er det like før startpistolene smeller i Bergen. Byen arrangerer sykkel-VM. Sist gang Norge var vert for verdensmesterskapet var i Oslo i 1993, der «Stiftelsen Norsk Sykkelsport» ble sentral.
Les heile saka

Grove mangler i styrets saksbehandling

I løpet av den siste tiden har Stiftelsestilsynet varslet at vi vurderer å avsette styremedlemmer i flere stiftelser. En av de mer kjente gjennom media er Stiftelsen Taternes/romanifolkets Kulturfond, der styret er avsatt.
Les heile saka

Stiftelse eller foreining som driftsform?

Har du eit formål du ønskjer å oppnå? Kanskje planlegg du å samle inn pengar til eit godt prosjekt i Afrika. Eller kanskje planlegg du å starte opp ein festival? Då lurer du kanskje på kva selskapsform du skal velje.
Les heile saka

Nøkkeltal og statistikk på nettsida

Vi jobbar kontinuerleg med å forbetre våre nettsider og gjere informasjonen lettare tilgjengelig for våre brukarar. No har vi visualisert mange av våre nøkkeltal og statistikkar, slik at det blir lettare for brukarane å finne informasjon og få oversikt.
Les heile saka